Živjeti zdravim načinom života - Edina Varga % Zanimljivosti

Živjeti zdravim načinom života

Zdrav način života - što to točno znači?

  Živjeti zdravim načinom života ne znači sat treninga u teretani i jedenje samo salate .

 

Živjeti zdravim načinom života – trik je u tome da svaki dan napravimo male zdrave promjene, kao što je hodanje uz stepenice umjesto dizala, ispijanje jedne čaše vode više ili prestanak pušenja, uzeti koju voćku više.

Živjeti zdravim načinom života – temeljne osnove – redovita tjelovježba, zdrava prehrana i zdrav način  života.

                                             Krečite se !

 

Ne samo s vremena na vrijeme – nego svaki dan kad god možete. Iako bi bilo dobro uvesti niz vježbi u vašu dnevnu rutinu,  kalorije možete trošiti i na druge načine, kao što su:

  • hodanje
  • češće hodanje uz stepenice.
  • čišćenje kuće ili vrtlarstvo
  • izvesti psa u šetnju ili vožnja biciklom s djecom umjesto gledanja televizije

Svoje živote provodimo sjedeći – za našim radnim stolovima, ispred televizora, na sastanku ili na telefonu. Ustanite na par minuta !

Ako imate prekomjernu tjelesnu težinu, male promjene u svakodnevnoj rutini vježbanja mogu koristiti vašem zdravlju.

Jedna studija je otkrila da je samo 10% pada u težini pomoglo osobama s prekomjernom težinom da smanje krvni tlak, kolesterol i poboljšaju njihovo zdravlje.

Hranite se zdravo!

 

Kada je riječ o zdravoj prehrani, postoji mnoštvo teorija, knjiga o prehrani i online informacija o tome što jesti. Iako su istraživanja još uvijek u tijeku i razvijaju se, stručnjaci se slažu da da su nam porcije prevelike i da trebamo jesti razne prirodne namirnice.

Smanjite slatko!

Od slatkih pića do žitarica za doručak teško je pobjeći od šećerne hrane. Često se šećer skriva u konzerviranim proizvodima ili pakiranoj hrani, ili čak u namirnicama za koje smatramo da su nam zdrave, kao što je voćni sok.

Prosječna osoba svakodnevno uzima oko 22 žličice dodanog šećera. Dnevni cilj ne bi trebao biti više od šest žličica za žene, a devet za muškarce – to je kombinirano za hranu i piće.

Najjednostavniji način za ograničavanje unosa šećera je s jednom malom promjenom – izbaciti slatke gazirane napitke.

To će vam pomoći da izgubite ili održite zdravu tjelesnu težinu, što će smanjiti rizik od bolesti srca, pretilosti i dijabetesa.

                                         Smanjite porcije

 

Jednostavni načini za smanjivanje porcija uključuju:

Jedite svoje glavne obroke s manjih tanjura – vizualno tanjur izgleda pun tako da ćete biti zadovoljni, ali tehnički ćete manje jesti.

Jedite male redovne obroke (barem svaka četiri sata) kako ne biste nikada gladovali – ako dođete do te točke gladi, vrlo je teško zaustaviti se prije prejedanja.

Odabir cjelovitih namirnica i kuhanje svježih namirnica je mnogo zdraviji način  nego da se kuhaju pre-pakirani ili gotovi obroci s visokim udjelom masti i soli, ali vrlo malo hranjivih tvari.

Da biste bili sigurni da svakodnevno dobivate razne hranjive tvari, vitamine i minerale u tijelu – brzo pravilo je odabrati različite boje za svoje obroke.

Budite umjetnik svojih obroka i obojite sliku u boji raznim žutim, crvenim i zelenim voćem i povrćem tijekom cijelog dana.

               Živjeti zdravim načinom života – prestanite pušiti!

 

Ne postoji ništa štetnije za dug, zdrav način života od pušenja!

 

Opasnosti od pušenja duhana – najvažniji javni zdravstveni problem u svijetu, koji se ironično u velikoj mjeri može izbjeći.

Pušenje ne samo da smanjuje vaš životni vijek utječući na vaše unutarnje organe, već izvana uzrokuje oštećenje i starenje kože.

Pušenje duhana stvara bore, stvora nabore oko usta, šteti zdravlju zubi , čini vašu kožu sivom.

Potrebna je hrabrost za prestanak pušenja , jer to nije lako putovanje – ali to je hrabar i razuman izbor.

Neke od pozitivnih promjena će se dogoditi brzo. Druge će biti postepene, ali će sve promjene donijeti korist vašem zdravlju i dobrobiti.

 

Izvor članka :  Budiscak-team

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.