Liječenje strija - Aloe verom - Edina Varga Edina Varga

Liječenje strija – Aloe verom

Aloe vera – liječenje strija

Aloe vera za liječenje strija…

Što su strije ?

Ova tema je i meni osobno važna jer iz osobnog iskustva mogu reći da mi je liječenje strija predstavljalo problem… 

Strije su ožiljci na koži s nijansom boje. Nastaju zbog brzog rasta tijela, kao što je tijekom puberteta ili trudnoće. U trudnoći se obično formiraju tijekom zadnjeg tromjesečja, obično na trbuhu, mogu se javiti i na dojkama, bedrima, kukovima, donjem dijelu leđa i stražnjici. Poznate su kao striae gravidarum.

liječenje strija

 

Strije su uzrokovane kidanjem dermisa. To se događa zbog brzog rastezanja kože uslijed brzog rasta ili brzim promjenama težine. Na strije mogu utjecati  i hormonalne promjene povezane s pubertetom, trudnoćom ili hormonskom nadomjesnom terapijom.

Strije počinju kao crvenkaste ili ljubičaste lezije, mogu  se pojaviti bilo gdje na tijelu, ali se najčešće pojavljuju na mjestima gdje se pohranjuju veće količine masti. Najčešća mjesta su  : trbuh, grudi, nadlaktice, pazuha, leđa, bedra (unutarnja i vanjska), bokovi i stražnjica. Tijekom vremena oni imaju tendenciju atrofije i gubitka pigmentacije. 

Javljaju se u dermisu, elastičnom sloju srednjeg tkiva koji pomaže koži da zadrži svoj oblik. Nijedna strija se neće formirati sve dok postoji potpora unutar dermisa. Same po sebi ne predstavljaju rizik za zdravlje i ne ugrožavaju sposobnost tijela da normalno funkcionira, međutim smatraju se kozmetičkom smetnjom. Mlade žene uglavnom su najviše pogođene i često traže pomoć dermatologa. 

Djelovanje Aloe vere u liječenju strija

Aloe vera je poznata je kao lijek za mnoge kožne probleme diljem svijeta. Sadrži uglavnom vodu, ali također sadrži široku paletu hranjivih tvari koje su dobre za našu kožu. Pomaže u održavanju tkiva kože.

Ovaj prirodni sastojak ne samo da sprječava strije, već ih i prirodno uklanja. Prisutni vitalni enzimi, minerali, vitamini i masne kiseline pomoći će u bržem zacjeljivanju strija. Sadržaj biljnog kolagena poboljšat će elastičnost kože.

Nešto više o sastavu i djelovanju Aloe vere možete pročitati ovdje.

Kolagen je protein koji nastaje u dermisu, unutarnjem sloju kože građenom od vezivnog tkiva. Zdravo tijelo sadrži obilje tog proteina, postoji više od 25 tipova kolagena u ljudskom tijelu.

Kolagen se ne može jednostavno dodati koži – pomoći mogu jedino proizvodi koji potiču fibroblaste da stvaraju kolagen i ublaže njegov gubitak. U tome su ključni retinol i retinoidi, peptidi i antioksidansi. Za njihove sastojke je dokazano da prodiru u kožu i stimuliraju stvaranje novog kolagena.

Kada se Aloe vera primijeni u početnim fazama,  liječenje strija je efikasno jer mogu potpuno nestati. U slučaju da ste neko vrijeme na koži imali strije,  pomoći će vam da ih izblijedite. Ova biljka je najbolji prijatelj vaše kože! 

 

Kako koristiti Aloe Vera za liječenje strija?

Postoji mnogo načina na koje možete koristiti aloe vera za liječenje strija. Navest ćemo neke od metoda:

  • Aloe vera gel iz lista Aloe vere
  • Aloe Vera gel i kapsule vitamina E (ulje)
  • Aloe Vera gel s limunovim sokom
  • Aloe Vera gel s ricinusovim uljem
  • Aloe Vera gel s maslinovim uljem
  • Aloe Vera gel  i kokosovo ulje

Proizvode za njegu kože možete potražiti na web stranici..

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.