Aloe vera gel i njegovo djelovanje na kožu - Edina Varga

Aloe vera gel i njegovo djelovanje na kožu

Aloe vera gel i njegovo djelovanje na kožu..

Aloe vera je biljka koja pripada porodici ljiljana. Raste u suhoj klimi a u medicini se koristi već stoljećima. List Aloe vere izlučuje bistri gel , Aloe vera gel i njegovo djelovanje na kožu je istaknuto u zacjeljivanju rana i smanjivanju crvenila kože itd.

Kroz razna istraživanja su ispitane koristi biljke Aloe vera, te je utvrđeno kako ima nekoliko svojstava koja su vrlo učinkovita u liječenju raznih stanja kao što su : suha koža, kozmetičke bolesti, problemi s vlasištem te mnoga druga.

Aloe vera gel je djelotvoran i u liječenju rana i opeklina te manjih kožnih infekcija.

Aloe veru su Egipćani nazivali “biljkom besmrtnosti”.

Nešto više o Aloe veri, uzgoju, primjeni i receptima pročitajte u članku.

Aloe vera gel – prednosti korištenja

Tretira opekline od sunca

Kroz kroz snažnu aktivnost liječenja pomaže pri epitalizaciji kože (sloj stanica koje pokrivaju tijelo). Djeluje kao zaštitni sloj i obnavlja vlažnost. zbog nutritivnih i antioksidativnih svojstava koža brže zacjeljuje.

Djeluje kao ovlaživač

Vlaži kožu bez masnog osjećaja te je s toga idealan za osobe s masnom kožom. Za žene koje koriste make-up Aloe vera gel djeluje kao hidratantna krema, nanosi se prije make – upa. Za muškarce , Aloe vera gel se može koristiti kao tretman nakon brijanja. Njegova ljekovita svojstva djeluju na mikroposjekotine uzrokovanje brijanjem.

Tretira akne

Sadrži dva hormona a to su Auxin i Gibberellin koji pomažu pri zacjeljivanju rana te imaju protuupalna svojstva koja smanjuju upalu kože. Gibberellin u Aloe veri djeluje kao hormon rasta koji stimulira rast novih stanica. Omogućava prirodno zacjeljivanje kože s minimalnim ožiljcima.

Aloe vera gel – u borbi protiv starenja

S godinama , počinjemo brinuti o izgledu i elastičnosti kože te njenom gubitku. Listovi Aloe vere sadrže mnoštvo antioksidanata, između ostalih vitamine C i E koji poboljšavaju prirodnu čvrstoću kože i zadržavaju ju hidratiziranom.

Smanjuje vidljivost strija 

Kože je elastična te se smanjuje i šiti prilagođavajući se našem rastu. Prilikom prebrzog rastezanja kože ( npr. u trudnoći, kod gubitka težine i dobivanja na težini) , njena elastičnost se može oštetiti. Aloe vera gel pomaže u skrivanju nastalih strija zarastanjem kože.

Aloe vera gel je hranjivo bogatstvo za zdravlje

Ovaj čvrsti materijal sadrži mnoštvo hranjivih tvari. neki od njih su : vitamini , minerali, enzimi, aminokiseline. 

Za detaljniji sastav Aloe vera kliknite na link.

Proizvode za njegu kože možete pronaći na našoj web stranici.

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.