Aloe vera - djelovanje na akne - Edina Varga Zanimljivosti Edina Varga

Aloe vera – djelovanje na akne

Aloe vera - djeluje li na akne?

Aloe vera – djelovanje na akne….

Aloe vera se odavno koristi za sve vrste iritacija kože.

Kao prirodni botanički proizvod, ima mnoga poznata umirujuća svojstva kože.

Uz sve od hidratantnih do antibakterijskih i protuupalnih svojstava, korištenje Aloe vere za opekline od sunca, manje posjekotine ili suhu kožu no može li Aloe Vera pomoći s aknama?

                                                 Što su akne ?

Akne –  kronična upalna bolest kože koja se pojavljuje kod gotovo svih tinejdžera i može se nastaviti u odrasloj dobi. Ljudska koža je doslovno prekrivena stotinama tisuća pora, mikroskopskih folikula dlačica koji ponekad prekomjerno proizvode stanice i postaju blokirani. Akne se pojavljuju kada se jedna od tih pora kože zatvori. Jednom kada su pore začepljene, bakterije se počinju stvarati i hraniti kožnim uljem, a zatim se počinju razmnožavati.

Začepljene pore koje se razvijaju u akne mogu biti ili ne-upalne ili upalne.

Upalne – papule, pustule, kvržice i ciste koje se šire po licu, vratu, leđima i prsima. One su natečene i često bolnije i iritantnije od ne-upalnih akni.

                                     Kako Aloe vera djeluje na akne?

 

Gel koji se nalazi u listovima sočne biljke ispunjen je aktivnim sastojcima koji pomažu u borbi protiv akni. Aloe Vera sadrži više od 75 aktivnih sastojaka – vitamina, enzima, minerala, šećera, lignina, saponina, salicilnih kiselina i aminokiselina – koji pružaju mnoštvo prednosti za kožu:

  • ima protuupalno djelovanje
  • djeluje kao analgetik
  • djeluje antibakterijski
  • djeluje antiseptički
  • ima antivirusna svojstva

       Neki od najvažnijih sastojaka koji sadrže Aloe Vera koji utječu na akne su:

AMINOKISELINE

Aminokiseline igraju značajnu ulogu u održavanju zdrave kože i popravljanju oštećenja kože. Aloe vera ima 7 od 8 esencijalnih aminokiselina i osigurava 20 od 22 aminokiseline koje su potrebne ljudima.

SALICILNA KISELINA

Salicilna kiselina ima prirodna protuupalna i antibakterijska svojstva koja mogu liječiti akne.

LIGNINI

Lignini su vlakna biljke, koja služe za povezivanje i potporu, te joj daju čvrstinu. Lignini u aloe veri prodiru duboko u kožu, da bi joj donijeli druge ljekovite sastojke aloe vere.

SAPONINI

Saponini, koje sadrži Aloe vera, imaju pročišćavajuće i antiseptičko djelovanje.

Glavne prednosti primjene Aloe vera na otečene, nadražene crvene prištiće – može djelovati tako da odmah pomogne smanjiti oticanje i ublažiti nježnost i bol. Zatim, Aloe vera ima učinke zacjeljivanja rana koje mogu pomoći u liječenju otvorenih mrlja od akni.

                                       Kako koristiti Aloe veru ?

Aloe vera - djelovanje na akne

PRONAĐITE PRAVI TIP ALOE VERE ZA KORIŠTENJE

Prije svega, htjet ćete se uvjeriti da koristite pravu vrstu Aloe gela za dobrobit akni! Korištenje pogrešne vrste može vas ostaviti bez rezultata.

Ako koristite sirov list Aloe vere, pobrinite se da je to uistinu Aloe Vera, a ne druga srodna biljka.

Gel proizvodi – tu su na desetine opcija, ali važno je koristiti kvalitetan i renomirani gel Aloe Vera koji je napravljen od čiste aloe vere i bez alkohola ili drugih kemijskih dodataka koji mogu iritirati kožu.

NAKON IZBORA VRSTE OČISTITE I POSUŠITE LICE

 

Nakon što imate pravu vrstu Aloe za korištenje, sljedeći korak je temeljito oprati zahvaćena područja lica antibakterijskim sapunom. Isperite i osušite čistim ručnikom. Nikada ne koristite isti ručnik da biste se osušili. Može širiti bakterije i uzrokovati dodatne akne.

PRIMJENITE ALOE VERA GEL NA ZAHVAĆENA PODRUČJA

 

Kada je lice čisto i suho, nanesite Aloe gel na područja vašeg lica koja su zahvaćena. Ako imate suhu ili nadraženu kožu, nanesite gel na cijelu površinu kako biste pomogli u hidrataciji. Budući da je gel prirodan i bez kemikalija, ne postoji opasnost od korištenja previše Aloe vera gela!

Aloe vera sama po sebi neće “izliječiti” akne, ali djeluje kako bi pružila olakšanje od bilo kakve boli, pomogla smanjiti oticanje i pomogla u liječenju crvenila koje mogu uzrokovati stvaranje ožiljaka.

Nanosite gela noću prije spavanja. To daje dovoljno vremena ljekovitim svojstvima gela da djeluje u smanjenju upale uzrokovane aknama. Pustite da se aloe gel osuši prije spavanja. Gel redovito koristite kao siguran i prirodan način borbe protiv akni!

 

 

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

 

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.